Fordele ved briketter

Derfor er briketter bedre end brænde til opvarmning af dit hus.Et spørgsmål som jeg høre igen og igen er, hvorfor overhoved vælge briketter frem for brænde? De fleste af os kender jo de klassiske kløvet brændestykker og ved at de ofte virker fint. Så hvorfor bruge andet? Faktisk så viser de fleste test at du opnår mere varme ved at bruge træbriketter frem for almindeligt træ. Men hvordan kan det være? Det er hovedsageligt 2 grunde til dette. Den første er at briketterne, faktisk er komprimeret så hårdt, at deres tæthedsgrad er højrere end træ. Kigger man grundigt på et stykke kløvet træ, så er der ofte en del luftrum og det har givet sig en del efter at det et kløvet. Så fylder man en æske med træ og en i samme størrelse med træbriketter, så vil den med briketterne veje mest. Den anden store fordel er at træbriketterne ofte har et lavere vandindhold end træ. Hvor træ som er tørret ofte ligger på lidt under 20% fugt, så er briketterne helt nede på omkring 6%. Da de er fremstillet af træ som ofte er tørret op, og samtidig presses sammen under høj varme, så fjernes det meste vand under fremstillingen. Dette gør desværre også at briketterne slet ikke tåler vand og fugt, og dermed ikke kan opbevares ude på samme måde som almindeligt træ kan.

Prisen for en palle briketter, ligge typisk på omrking 2.000 kroner inklusiv levering. Priseret variere efter hvor du køber, hvor du bor og kvaliteten af brikettene. Har du mulighed for selv at hente, så kan man også spare lidt ved at købe dem i det lokale byggemarked eller i Bilka. Ellers kan man bestille dem online på forhandlere som f.eks. kvalibrænde.

Mange køber også briketterne fordi de er nemmere at transporterer. De kommer ofte indpakket i mindre pakker som fint vil passe ind i en stationcar, og deres form gør også at de er nemmere at opbevare end en brændestabel.

Selvom de fleste stadig køber deres brændsel i form af kløvet træ, så er der over de senere år sket en større signing i folk der vælger at købe træbriketter i stedet. Personligt syntes jeg det er mere hyggeligt med rigtigt træ i min brændeovn frem for en savsmuldsbriket, men varme mæssigt, så er briketterne jo desværre bedre og nok en af grundene til at de er så populære. Faktisk så siger man at som hovedregel indeholder en palle med 960 kg træ briketter, hele ni procent større brændværdi end et standardpalletårn på 2,1 m3 træ. Dette betyder at det derfor er billigere at fyre med briketter, frem for kløvet træ, på trods af den umiddelbare prisforskel på de 2 produkter. Så vil man spare penge på sin varme regning, så bør man overveje briketterne frem for almindeligt træ.