Forside

valg af brænde - briketter eller træpiller hvad skal jeg lige vælge? Er kvalitet vigtigere end pris og hvordan finder jeg de bedste tilbud på mit brændselVelkommen til Brænde og Briketter Catchup, dette er en informations side om biobrændsel. vi håber du finder den nyttig.

Når vi her i Danmark sidder og snakker om biobrændsel til opvarmning af hjemmet, så er det hovedsageligt træbriketter, kløvet træ og træpiller vi tænker på som det første.  Men hvad er forskellenlige på de forskellige produkter, og hvilke fordele og ulemper kan der være ved de forskellige? Det ser vi lidt nærmere på her på siden. Biobrændsel dækker faktisk også over andre typer af biologisk brændsel det kan f.eks. være raspolie og lign. men nu her fokuserer vi udelukkende på de træ baseret produkter. En af de helt store fordele ved lige netop biobrænde er at det faktisk er Co2 Neutralt. Dette betyder at selvom det jo udleder Co2 under afbrænding, så har træet også fjernet en del Co2 fra luften mens det voksede op. På den måde belaster afbrænding af træ ikke miljøet på samme måde som f.eks. fosile brændstoffer gør det. Men lad os tage et kig på de forskellige muligher inden for træbaseret biobrændsel. Derfor er almindeligt brænde en effektiv og miljø venlig måde at varme sit hjem op på.

Brænde – Den traditionelle opvarmning

Vi fleste kender alle til kløvet træstykker ( og det er som regel hårdt arbejde hvis vi selv skal gøre det), der kommer i stykker som passer lige til at smide ind i vores pejs eller brændeovn (dejligt nemt). Disse typer af træ opdeles ofte i tunge og lette træsorter. Grunden til dette er at en palle brænde, fylder det samme hvad enten der er tale om Bøg eller Løv eller andet træ. Men jo tungere træet er, jo bedre brændværdi har det jo ofte. Derfor får du som regel også meget mere varme ud af at afbrænde en palle med Bøgebrænde frem for en med Ask. Derudover opdeles det også i lufttørret og ovntørret brænde, som dækker over hvor tørt det brænde du køber er. Man kan sige jo mere tørt ens træ er, jo mindre varme går der til spilde til at skal fjerne vandet i træet. Et godt sted at købe sit brænde online er her på hjemmesiden Kvalibraende.dk – alt i træpiller og brændsel

brænde til pejs eller brændeovn - se vores store udvalg her på hjemmesiden

Briketter – Et populært valg

Et relativt nyt produkt der af at finde på det danske brændemarked er træbriketter. De mest almindelige af disse produkter er de gule savsmudsbriketter det er dem som kan købes i de fleste større supermarkeder, byggemarkeder og tank stationer i en pose med 10-16 stk i. En af fordelene ved disse briketter, er at de er nemme at transportere, og så fylder de ikke så meget hvilket gør de også er lette opbevare, og i mange tilfælde har de en bedre og højere brændværdi end f.eks. bøgebrænde træ. Ud over de mere almindelige savsmuds briketter, så fås der også mange andre typer, en af de mest kendte her i Danmark er nok Hardwood briketterne, de er kendte for at havde en rigtig god brændetid og afgive godt med varme når de bruges. Prisen på Hardwood er dog desværre ofte alt for dyr i forhold til hvor meget bedre de er i forhold til de mere traditionelle savsmuldsbriketter, men er prisen ikke vigtig for dig, så er det et godt og sikkert valg.  der er de sidste par år bleven rigtig stor efterspørgsel herhjemme efter flere billige briketter og mere billigt brænde, og derfor er prisen også en af de vigtigste faktorer i vores dage, når vi snakker træbriketter. Af samme grund ser man tit briketter på tilbud hos de mange forskelige forhandlere på nettet, men husk du skal her være meget opmærksom på at der kan være kæmpe forskel på kvaliteten af de produkter du vælger at købe. Køber du i dårlig kvalitet, så har produkterne som hoved regel næsten altid en dårligere brændværdi, og kræver ofte også mere rengøring da de sviner mere pga. de laver for meget aske. Så derfor kan det næsten aldrig betale sig at spare de penge, hvis det er på bekostning af en go kvalitet. Det handler i bund og grund bare om at finde en forhandler som man har tillid til, og som kan levere til tiden( ingen gider vente 2 uger på deres produkter) og i en kvalitet og pris man kan være tilfreds med. Du finder meget mere information om træbriketter og tilbud på briketter herinde på Hjemmesiden Briketter Tilbud
Find de billige Briketter og bedste tilbud inden for opvarmning af hjem og bolig

Træpiller – Er velegnet til automatik

Som du nok har regnet ud (eller allerede ved) så består træ piller lige som træbriketter, af savsmuld der er komprimeret meget kraftigt under høj varme. På den måde får man et produkt med en utrolig tæthed som faktisk overstiger tætheden i almindeligt træ, og som samtidigt er rigtigt tørt. Dette betyder at en m3 træpiller faktisk giver mere varme end en m3 bøgebrænde. Træpiller benyttes hovedsageligt i kombination med et stokerfyr og automatisk indførings system. Dette gør at man kan tanke en stor beholder op med træpillerne, og fyret tager så selv den mænge det skal bruge, for at fastholde en bestemt temperatur. På den måde skal man ikke konstant ud og fylde brænde på sit fyr. Af samme grund er kvaliteten af de pillerne du vælger at bruge  ekstra vigtig. Bruger man en meget dårlig kvalitet, så risikere du at de smuldre under indføring og kan blokerer systemet. Træpiller har ca samme brændværdi som træbriketter, hvilket jo giver god mening, da fremstilling er forholdsvejs ens. Forskellen er faktisk kun at træpillerne passer bedst til et pillefyr, men briketter er mest velegnet til en brændeovn. Et godt sted at købe billige træpiller over Internettet er her på Brænde og Briketter.
Husk at der også er ret stor forskel på træbriketter –

Hvad enten du køber billige briketter på tilbud, eller dyr ovntørret bøgebrænde, så er det altid vigtigt at kvaliteten er helt i top. Er der for mange affalds rester i træet, eller det får vådt, giver det en dårlig forbrænding, hvor du ikke får optimal varme ud af det du brænder af. Samtidigt er du med til at belaste miljøet yderligere, da man ikke får brændt alle de skadelige stoffer ordentligt af.

brug for nogle gode tilbud på træpiller? Her hos catchup-j har vi altid de bedste priser på kvalitets produkter

Husk at i denne uge er der karneval i Aalborg. Så på med jeres kostumer og tag del i Nordeuropas største karneval! Catchup vil helt sikkert også være der.